6 ÚVAH PRI VÝBERE INTELIGENTNÉHO SKLA DO KANCELÁRIE

Väčšina nových budov používa sklo ako deliace steny, pričom si vyberá farby, priehľadnosť, formát skla a dokonca aj textúry. S pokrokom v technológii skla sú teraz k dispozícii inteligentnejšie možnosti. Možnosť ako PDLC smart fólia poskytuje nový spôsob podpory súkromia. Priehľadnosť inteligentných skiel je riadená elektricky. Aké sú teda body, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere inteligentného skla pre domácnosť a kanceláriu?

Tu je kompletný sprievodca výberom inteligentného skla pre domácnosti a kancelárie:

1.  Použite dekoračnú fóliu
 
Inteligentné sklo je stále pomerne nová technológia a preto je aj cena tejto technológie pre niekoho stále privysoká. Alternatívou k týmto inteligentným sklám sú sklá, ktoré používajú dekoratívne fólie, ako sú matné, tónované alebo farebné s rôznymi tvarmi, aby získali trochu súkromia. Tieto fólie, aj keď to nie sú najoptimálnejšie riešenia, stále vám výrazne pomáhajú pri znižovaní nákladov a zároveň pomáhajú dosiahnuť súkromie.

2.  Sklenený kryt: plný panel alebo pás?

Inteligentné sklo môže mať celý panel alebo len pásik v strede skla. Pásik ponecháva hornú a spodnú časť skla trvalo priehľadnými a zachováva možnosť voliteľného súkromia iba v strednej časti. Týmto spôsobom sú náklady len polovičné, napríklad 1,2 metra z 2,4 metra. Upozorňujeme, že aj keď je inteligentné sklo v režime „ZAPNUTÉ“, priehľadnosť extra čistého skla sa trochu líši od priehľadnosti tohto inteligentného skla.

3. Tónované sklá

Inteligentné sklo môže byť upravené a môže byť vyrobené tak, aby vyzeralo ešte príťažlivejšie pridaním jemného tónovaného filmu. Keď sa k vrstvenému inteligentnému sklu pridá ešte tónovaná fólia, tak získa krásny vzhľad dymového skla.

4. Priestor pre transformátor
 

Inteligentné sklo potrebuje transformátor na zníženie napätia z 220/110V na 60V. Tento znižovací transformátor nie je príliš veľký, avšak treba dopredu myslieť nad jeho umiestnením niekde v malej skrytej skrinke alebo niekde nad znížením stropu.

5. Harmónia vs rozpočet

Jedna izba alebo niekoľko miestností... mať inteligentné sklo len v jednej miestnosti vyzerá veľmi elegantne, krásne a priestor vyzerá veľmi luxusne a inovatívne. Avšak na zváženie zostáva, či potrebujete možnosť voliteľného súkromia aj v iných miestnostiach.

6. Osvetlenie ovplyvňuje transparentnosť
 

Je potrebné vziať do úvahy inteligentné sklo ako bežné sklo má VLT 84-92 % a na okrajoch je trochu zahmlené. VLT je priepustnosť viditeľného svetla cez sklo. Toto sa stáva dôležitým aspektom, ktorý je potrebné zvážiť vzhľadom na to, že miesto je navrhnuté na prenos svetla.

Inteligentné fólie a technológie skla sú zázraky sklárskeho priemyslu. Inteligentné sklo je inovatívne, estetické a praktické. Pomáha vám získať súkromie rýchlym a inovatívnym spôsobom.